Skip to content

Carriage House Livingroom

2 March 2010

Livingroom Panorama

 

We’ll get back to the exterior when we can get some good pics in the summer.

The Coffee Table

 

These photos show the conversion of the lower stable space.    This large open space contains kitchen, dining and living areas.  A new three-tiered floor slab was installed, including hydronic radiant heat.  The exposed timber framing and deck, and fieldstone walls, provide a counterpoint to the modern style, conveniences and furnishings.  The barn doors at either end have been replaced by walls of glass, including a new entry facing the 500-foot long driveway.

The Art Wall

 

The Wall of Storage

 

 An entire wall, the length of the space, is fitted with floor-to-ceiling cabinetry.  From front-to-back, it provides coat storage at the entry, an entertainment module, bookshelves and toy storage for the living area, a buffet and credenza at the dining level, and appliances, coffee bar and pantry at the kitchen.  An L-shaped cooking island sets the kitchen apart from the dining area.  Floors are slate tile and Alder.  Cabinet faces are maple veneer.   All of the recesses at windows and doors are painted a very pale celadon green, and all cabinetry in these spaces is painted lilac.  We have judiciously used accents of orange and fuschia in the pillows and Marimekko wall hanging.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: